pühapäev, 24. detsember 2006

White X-Mas

Nädala saavutused: 1. Kolmapäeval TÜMK-is mängu läbiviimine (Arkost oli ka palju abi!). Tartu noorrahvas sai suutäie neid küsimusi, mida omal nahal Pariisis kogesin. Võitjavõistkond (Lavka - ilmselt debüüt võitjarollis?) saavutas igati respektaabli tulemuse. Piisavalt furoori tekitas tuntud mälumängunähtus ja ausa mängu fänn Jean Paul, kes üksinda mängides sugugi peksupoiss polnud. Huvitav tõdemus - üritust korraldada on reeglina palju mõnusam, kui ise mänigda. Vähemalt on pidevalt tegevust, mitte ei passi niisama haigutades laua taga.
2.Jõulupidu. Päris huvitavad etteasted ja originaalsed ideed. Piisavalt eripalgelised ka. 10 d etteaste oli minimalistlik, aga teravalt vaimukas. Tublid! Muidugi oli minu jaoks õhtu naelaks jõuluvana ja päkapiku dialoog minu tagasihoidliku isiku teemal. Jutuks oli minu klassi soov, et kõige muu kõrval jõuluvana tooks mulle Varraku kirjastuse uue ajaloo ABC. Selle peale jõuti järeldusele, et õpetaja nii tark, et talle rohkem ajaloo CDF-i vaja, sest ABC juba ammu olemas. Mis selle peale ikka lisada? Kui just mitte sajandi nali, siis aasta oma kindlasti. Kahju, et paljud lugejad kohal ei viibinud. Nõnda et....
3.Töödega õigeks tähtajaks hakkama saamine. Ime küll, aga nii juhtus, et reede lõunaks 99 % asjust valmis sai!
4. Kulinaarsed katsetused köögis. Nagu ikka, armas kolleeg varustas mind oma kalatalu saadustega ning teine soovitusega, kuidas fileeritud forelli kõige paremal kombel küpsetada. Jällegi - lihtsuses peitub võlu! Filee soola ja pipraga üle puistada ning siis peale kallata sinepi (soft) ja majoneesi (no ikka light!) segu. Ja pooleks tunniks ahju. Võrratu!
5. Väärt raamatud ja filmid. Sain kingituseks lahingute entsüklopeedia (huvitav, vaatasin seda kolmapäeval poes ja plaanisin minna reedel ostma) ning iseendale kinkisin 1001 albumi raamatu. Kuigi muusikast kirjutamine pidi olema sama tark tegu nagu arhitektuurist tantsimine, siis vähemalt on nüüd lahe piltidega tarkraamat, kuskohast saab muusika tõmbamise ideid kuhjaga ammutada. Filme on viimastel päevadel hulgim ette sattunud (vaadake kasvõi Stanley Kubricki filmi "The Shining" - suurepärane jõulufilm :P)
6.Hommikune jalutuskäik kodulinnas. Väike tänahommikune tuur varahommikuses Tartu kesklinnas. Tuletas suurepäraselt meelde, miks mulle Tartu meeletult meeldib. Peab vist veel ja veel kordama. Ja muidu poole 9 paiku õnnestus olla kaubamaja juures ainus ülekäiguraja ületaja. See on juba sajandi saavutus! Muidu on inimesi seal alati nagu murdu!
7. Kilpkonna talveuni. Pärast meeleheitlikku nädalaid kestnud külma ilma ootusi kallasin täna kingakarbist aretatud magamisasemesse paraja kihi liiva ja viisin kilpkonna jahedasse esikusse tudile. Kas magab? Kontrollin! Magab!
8. Mittejõulumeeleolu. Ei kommentaari! Saate isegi teemast aru!

Ja jällegi mõneks ajaks offline.

Kommentaare ei ole: