esmaspäev, 11. detsember 2006

Reisikiri. Vol.4.

Pühapäev oli lahkumise päev. Mälumängust ja ka Prantsusmaast oli kergelt kõrini saanud ja seega lahkumiseks igati sobilik hetk. Pealegi oli muidu nii mõnus ja soe ilm asendunud uduse vihmasajuga, mis äramineku soovi ainult tugevdas.
Hommikul viimane kadalipp EM-il - klubide turniir. Esindasin oma suursponsorit Kvarti - igavene au ja kuulsus lahketele metseenidele! Võistkonda tugevdas ka üks hollandlane. Meeldivalt intensiivne mäng. Suhteliselt talutavad küsimused. Paar prohmakat ka. Aga mis neist enam. Tulemus oli kõige rahuldustpakkuvam - 8. koht ja teistele eestlastele tegime ka ära.
Tagasitee suht tuntud ja teada. Pariisist Prahasse ja sealt Tallinna. Rangeim turvakontroll, mida eales olen näinud, ootas ees Charles de Gaulle´i lennuväljal. Kombiti ja kobati kohe hoolega. Reisikaaslase kotilt võeti lausa lõhkeaineproov. Oi kurja! Fanaatilised terroristid!
Lõppkokkuvõttes meeldis: 1)reisimine - väsitav, aga põnev; 2) prantslaslik muretus (pohhuism?); 3) Pariisi linn (vähe nägin, aga ikka meeldis!); 4)mitu päeva elu mälumängumaailmas; 5)sundimatu õhkkond jne....
Lõppkokkuvõttes ei meeldinud: 1) prantslaslik muretus (pohhuism?); 2)korraldajatepoolne mõttetu sebimine (kohati tundus, et nad ei saa ise ka aru, mida nad teevad); 3)kiviaja ilmingud mälumängudes (see oli kõva sõna, et igaüks sai küsimuste lehed trükitud kujul, aga on siis reaalajas tabeli pidamine tõesti nii raske???); 4) liigne leboelu (keha ja vaim hakkasid sellest lõpuks väsima); 5)käterätikute mitteolemasolu (ei saanud siis selle raha eest meile rätikuid vannituppa organiseeritud...terve reisikott oli saunalinu täis :( ) jne.
Aga - lõpp hea, kõik hea. Rahulolutunnet tekitav käik. Ja see, et mõned asjad mulle ei meeldi, ei tähenda, et see on tingimata teiste süü. C´est la vie, kui eestikeelseid mõtteteri lõpetuseks poetada ;).

Kommentaare ei ole: