pühapäev, 28. jaanuar 2007

Tagasivaade Viljandi mängule

Kui analüüsida eelmise nädala üliedukat Viljandi üksikmängu selle pilguga, et kuskohast oleks väljateenitud 57 punktile veel lisa saanud, siis võib tuua välja järgnevat.
28. küsimuses, kus küsiti sitaseent, ma täitsa mõtlesin selle peale pikalt, a lõpuks läks sinna miski tindik, sirmik vms. kirja.
35. küsimuses Ilmar Trulli küsimine oli hea leid. Olen teda kirjutanud vastuseks mitmel korral, aga ei ole kordagi vedanud. Eks ikka on nii, et kui õiget vastust ei tea, siis sümfoonia puhul on tark kirjutada näiteks Tšaikovski, kui küsitaks suvalist inglast, siis kirjuta vastuseks Smith (Jones, Jackson, Johnson) jne. Kunagi läheb ikka täppi. Nagu nüüd juhtunudki.
Kindlad punktid läksid kaduma 38. küsimuses. Seal tuli jälle välja minu tüüpiline häda (sama häda vaevab teisigi mälureid), mis seisneb küsimuse lohakas töötlemises (ei viitsi teist korralikult läbi lugeda). Vaatasin, et küsitakse mingit rikkurit (möödunud aasta suurim eraisikust maksumaksja). Ahah, järelikult Tamjärv. Rocca al Mare kool... OK. Peaks ikka Tamjärv olema. Baltika juhiks sai.... Ei, siis vist on ikka Meerits. Pärast kui öeldi vastuseks Tiina Mõis, siis jäi pidama mu pilk küsimuses oleval faktil, et küsitav on TSIK-i lõpetanud. Muidugi Mõisa Tiina. Aaaaaaaaahhhhh. Loll, ma ütlen.
39. küsimuses oli selge, et tegemist Taani peaministriga. Tuli meelde, et perenimi koosneb kahest osast. Üks oli lühem. Mingi Fogh... OK. Aga oli see pikem nüüd Andersen, Rasmussen .... Läks viimane ja läks pihta.
41. küsimus - Mussorgski kooruvate tibude pala. Kes poleks seda mobiilihelinat kuulnud? Miski asi aga sundis mind kirjutama Saint-Saensi ja Luike. Fantastiline...
44. küsimus teatrist, mis moodustus Lõuna-Eesti teatri järglasena. Muidugi on see Nukuteater, aga kas see siis vastusena kirja läks. Muidugi mitte! Miski müstiline töölisteater tundus palju parema ideena.
45. küsimus - filmirežissöör Ed Wood. Mitu korda ma pean üht ja sama meest vastama. Erinevalt ühe ja sama mehe tapmisest on see muidugi meeldivam tegevus.
47. küsimus - "Selle maailmakuulsa "toote" teadaolevad mudelid on T-800, T-1000 ja T-X. Arvatavasti on enamus siinviibijatest vähemalt ühte neist mudelitest näinud. Küsimuse võiks paigutada kerge meelelahutuse valdkonda. Mis "toode"?" Suurepärane küsimus, Kalev! Arvestades seda, et Terminaatorit sai vaadatud juba koolipoisina, siis oli see minu jaoks ülielementaarne . Muidugi selgus, et selliseid minusuguseid oli veel ainult paar vastajat.
Järgmises küsimuses päriti Linuxi maskotiks oleva pingviini nime. Kuna ma teadsin, et tegemist on Linuxi maskotiga, siis tuli hakata otsima nime, mis lõpeb samuti x-iga. Algul tuli pähe Rex... No mul on olnud ka paremaid ideid. Aga Tux tuli lõpuks ikka meelde.
Ja 50. küsimuses šoti mägiveist küsida.... See polnud üldse paha idee. Plaanisin isegi kunagi seda kummalist elukat küsida.
Reaalselt vaadates oli siis nö. lauda jäänud punktide summa umbes 6-7. Seetõttu peab rahul olema ning mäng oli ju ka selline, kus väga leili minna ei saanud. Masendavalt lollid küsimused ja mängujuhid lihtsalt puudusid. Aitüma selle eest veel üks kord!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aitäh veelkord! Oleks rohkem neid, kes mängu niimoodi analüüsima vaevuks, küllap oleks ka mängud paremad ja maailm üldse ilusam koht. Insu