pühapäev, 14. jaanuar 2007

Mälulaupäevak

Eilne suurepärane suusailm kujunes tõeliseks mäluorgiaks. Esmalt tuli asjad paika panna Maakilva kolmandas voorus. Enne mängu sai juba spekuleeritud, et kui ei läheks üldse kohale, kas siis ka oleks finaalipääs ikkagi olemas? Aga kuna sel aastal polnudki veel mälu mänginud, siis kõlbas see üritus küll. Küsimused olid sellised nagu nad olid, ehkki paremad kui eelmistel kordadel (siiski ka kergemad). Midagi suurepärast ja õhkuahmimapanevat küll mitte. Ainukesena jäi hinge veidikeseks ajaks kriipima üks spordiküsimus, kus küsiti, et mis alal esindas 1964.a taliolümpial Rootsit üks väliseestlane. No see oli kohe meeles, et oli kelgutamine või bobisõit. Aga kumb ta siis oli? Oli vist kelgutamine? Või oli bobi? Või ikkagi kelgutamine? No panime kelgutamine ja no oli bobisõit. Ebaõnn! Mis teha... Märtsis finaalis näeme! Raisk!
Mängujärgselt talvepealinnast vaimupealinna tagasi jõudes otsustasime pühenduda Jõgeva paarika arendamisele. Meeldiv tasub ühendada kasulikuga ning seetõttu tegime seda söögikohas. Tartus Rüütli tänava alguses on avatud uus restoran Balkan. Pakutakse peamiselt Kreekast ja mujalt sealtkandist pärit toite, mis hästi maitsevad. Ja portsud ei koorma liialt seedetrakti. Teenindus oli meeldiv ja asjalik (aga sellest küll aru ei saa, miks kelner pidi kaks korda üle küsimas käima, et mida me ikka nüüd tellisimegi). Koht pärastlõunaselt inimtühi ja seetõttu sai segamatult põhitegevustele keskenduda. Toiduvalik oli siiski üsna kesine, võinuks rohkem olla. Ja menüü kohati kummalises eesti keeles. Igaks juhuks ei hakanud proovima, kuidas maitsevad sea karbonaat ja frii kartulid. See külmsupp ja kebab kõlbasid küll... Parajalt täis kõht lasi tuletada päris huvitavaid küsimusi. Arvan, et Jõgeval tuleb tegija mäng. Prantsuse kastmes muuseas.
Aga andkem sellele söögikohale aega kosuda. Võib päris mõnusaks ja hubaseks saada tulevikus. Loodan, et minu blogi ei loe Postimehe (või mõne muu väljaande) ajakirjanikud, kelle ülesandeks ka toidukohtade arvustamine :))))))))))). Muidu lähevad sinna liigse eelarvamusega :).

1 kommentaar:

Silja ütles ...

Loetud :D

Kui muus osas ma ei lase endal eelarvamustel ligi kippuda, siis seda ei saa küll andeks anda, kui menüüs on kirjavead. See on nii tavaline, et ma ei saa aru, et miks uute toidukohtade avajad ometi keeleinimestega koostööd ei tee!