kolmapäev, 10. jaanuar 2007

Someone Like Me, Someone Like You

Täna oli haruldane päev mu elus. Osutasin ühele heale sõbrale teene. See eeldas muidugi kõikide loogiliste reeglite eiramist ja parajat valetamist. Õnneks on see vale selline, et ei tee kahju suurt kellelegi, seevastu rõõmu aga küll. Sõbral kohe hulk muresid murtud ja hakkamasaamine ka märksa lihtsam. Mina aga ei tunne seepärast mingeid süümepiinasid, kuivõrd lõpplahendus on sedavõrd positiivne. Muidugi kuulutas sõber end minu eluaegseks võlglaseks. Asjata! Läheb kalliks maksma lihtsalt. Nüüd peab üldsumma ja maksegraafiku kokku leppima. Sõbra lohutuseks peab ütlema, et arvestades vanusevahet ja meeste ning naiste keskmist eluiga Eestis, on tal suur lootus elu teises pooles võlast priiks saada :). Aga seniks...
Kolmapäeva õhtud, mis peaksid valemi järgi väga busy, on seoses talvepuhkusega mälumängusarjades üsna tühjad. Aga saabki midagi muud teha. Pealegi varsti tulemas hooaja tipphetk - Jõgeva paarikas. Selle jaoks peab niikuinii küsimuse hoolega mõtlema. Vana head konveierit ei saa siin kasutada, sest Jõgeva mäng peab olema parim parimate hulgas.
Õnnetuseks leidub siiski tegelasi, kes latti antud osas allapoole lasevad või üldse selle alt läbi joosta armastavad. Jutt teadupoolest ühest viimatisest paarismängust, kus küll ise mängimas ei käinud, aga kuuldavasti olevat olnud päris kole mäng. Ei hakka siin üleliia lahmima, aga kas siis tõesti on korrektse mängu läbiviimine mõnele nii pagana raske? Ja meie siin pingutame värvikoopiate, videoprojektorite, mitme sülearvuti, võimsa helisüsteemi ja muu sellisega... Peab ikka ka vist nii tegema, et küsimused on ainult suulised, heliküsimused möirgame ise ette, pildiküsimusteks on kokkukäkerdatud mustvalged ajaleheväljalõiked, tabelit peame papitükile ja oleme sealjuures veel mõnusalt jokkis, et kõik ikka lootusetult sassi läheks. Ja raha küsiks ka nii palju kui vähegi saab. Kas keegi tahaks sellisel mängul osaleda?

Päeva tegu: need on ikka tegijad, kes selle mõtte peale tulid, et Tartu Kaubamajas valimisjaoskond märtsivalimisteks avada. Mõte ju lausa fantastiline, aga miks mitte siis teha nii, et muuta terve kaups valimisjaoskonnaks ? Tartu nigela valimisaktiivsuse tõstmiseks on mul ka oma idee: see, kes hääletamas käib, saab poodides megaale osaliseks. Aga kui ei hääleta, vahid vesise suuga pealt. Niimoodi poleks mingi mure muuta Tartu kõige suurema valimisaktiivsusega piirkonnaks Eestis. Tehtud!

Kommentaare ei ole: