esmaspäev, 16. juuli 2007

Kuuma p2ikese eest netti sukeldun ma...

Kuum on j2llegist. Kui see koolitus toimuks lageda taeva all, igatseks juba v2gagi koju. Aga konditsioneeritud ruumides pole hullu midagist.
Eile pandi pall m2ngu. Alustasime oma seminariga. Ehkki teemaks on holokaust, alustasime yldise tolerantsi kysimuste jms. Koolitus on ameerikalikult intensiivne, p6hikoolitaja dr. Mary Johnson p6rkleb mooda ruumi nagu kummipall. Aga v2hemalt ei tiku uni silma. Vahepeal n2idatakse filmikatkendeid ja siis toimub yleyldine arutelu. Meie oleme t6elised staarid, sest keegi ei tea meist ega Eestist miskit. Ja seet6ttu kysitakse hoolega igasugu asju. Ega minagi tea Ameerikast paljutki ning kysin sama hoolsalt vastu. Kultuurivahetus missugune.
Homme 6htul teeme ylevaate Eestist, Eesti ajaloost ja haridussysteemist jms. Loodetavasti kukub kenasti v2lja. Neil on asjadest muidugi raske aru saada. Seda nad juba teavad, et meil on venelastega mingi vana kana kitkuda. Aga loodame parimat.
Eilse p2eva suurim yllatus oli see, et l2ksime poodi, et osta pudel veini ja selle k6rval oma ettekannet kokku panna, aga seda pudelit meile ei myydud. No wine on sundays :(! Mis seal's ikka proovime t2na uuesti. Ja selles poes olime eile 6htul kyll ainsad valgenahalised kliendid...Niipalju siis USA orjandusliku ajaloo tagaj2rgedest.
Koolituse ajaks kupatati meid v2lja kylalistemajast ning paigutati yhiselamusse Columbia College'i linnakus. Luksust on palju v2hem, aga muidu t2iesti keskmise yhika tasemel. Igatahes saab hakkama.

PS! Eris6num poolkolleeg (:P) Katrinile! Eile hommikul r22kisin hommikusoogilauas meie v66rustajale Seldenile, kuidas yks mu tuttav soovib, et ma tooksin talle reisilt kaasa pudeli vahtrasiirupit, mis talle juhtumisi v2ga maitseb. Lihtsalt meenus, kui s6ime pannkooke maisisiirupiga. Ja t2na surus ta mulle s6rmede vahele mingi kotikese, millesse vaadates selgus, et tegemist on vahtrasiirupiga. Tehtud! T2na Seldenit, sest tegemist on haruldaselt m6nusa ameerika papiga!

Kommentaare ei ole: