kolmapäev, 18. juuli 2007

Koolitusrutiin

Igap2evane tsykkel 8-st 8-ni on sisse harjumas. Eile n2gin esmakordselt elus ka elavat survivorit ehk siis Auschwitzi koonduslaagris ellu j22nud juuti. Vana oli igati kobe ja elur22mus ja suutis paljusid asju v6tta suure huumoriga. Kahe eestlase jaoks ei olnud tema jutus kyll midagi v2ga sensatsioonilist, aga ameeriklased olid kyll t2ielikus imestuses ja shokis.
Meie eilne ettekanne Eestist, Eesti ajaloost, haridussysteemist ja holokausti 6petamisest koolides leidis igati sooja vastuv6tu. Eks kui sa asjast peaaegu midagi ei tea, oled ikka huvitatud. Meie ajaloo puhul oli yllatus see, et see on nii pikk v6rreldes ameeriklastega omaga. Kursusel osaleva afroameeriklanna jaoks oli yhendav lyli eestlaste pikk orjap6li jne. Igal juhul l2ksid meie paar tundi ysna kiiresti ja suuremate t6rgeteta. M6ned olid ikka siiras vaimustuses. Ja tuletan veel kord meelde, tegemist on igati intelligentsete inimestega, kellega seoses ei saa teha tyypilise ameeriklase nalju.
Muidugi r22kisin mina paar nalja seoses eestlase iseloomu, ellusuhtumise jms. Neile meeldisid need v2ga. Need on siis:
1) Eesti miljonim2ngus on m2ngijal kasutada t2iendav (neljas) 6lek6rs - ta v6ib saata s6brale kirja (t2henduses tigupostiga);
2) Eestlaste lemmikajaviiteks on k2ia loomaaias vaatanas, kuidas laiskloomad hullavad.
Igatahes proovime meie oma olemusega neid tyypilisi stereotyype eestlasest murda. Senini on see v2ga h2sri 6nnestunud.

Kommentaare ei ole: