pühapäev, 1. juuli 2007

Kiiksumajandus

Silja agiteeris oma blogis ette võtma järgmist ülesannet (ju see ringleb mööda netti usskirjana ringi):

Pane kirja mõni oma naljakamatest või veidramatest kiiksudest, mida julged teistega jagada
1) kokkamises nt
2) majapidamises
3) muu vaba teema.

Liiga naiselik lähenemine küll kiiksudele, ent olgu pealegi...

1)Kokkamine. Minu arvates on juba see, et mina meesterahvas aeg-ajalt süüa valmistan, piisavalt suur kiiks. Eestis on tegelikult need soorollid kenasti kinnistunud ja meest pliidi ääres hästi ette ei kujutata. Muidugi pole ma eriline kokkaja, vaid mõnikord lihtsalt võtan kätte ja keedan suppi või putru, küpsetan liha, valmistan kala, teen salatit jne. Nälga surra ei taha ning vaheldust on vahetevahel vaja. Elan ahiküttega korteris ja olen paaril korral sedagi kurjasti ära kasutanud. Nimelt seostub see ahikütte värk nii mõnelegi ka ahjukartulite, ahjuliha jms. Paarile külalisele olen pakkunud Rimi valmistoidu letist pärit kaupa. Lihtsalt toppisin kartulid ja lihatükid ahjupotti ja hiljem serveerisin võiduka näoga. Kõik olid rahul!
2)Majapidamine. Kui koristada viitsin, siis teen seda ülearugi pedantselt. No kohe ei anna rahu, et kuskil mõni tolmurull või plekk on...
3)Vaba teema.
*Vaatan telekat viimasel ajal harva, aga kui vaatan on eriliseks kireks loodusfilmid. No ei suuda kuidagi teleka eest lahkuda, kui miski selline asi tulemas. Õnnetuseks on mul valikus mitmeid kanaleid, mis sihukesi filme ainult näitavadki. Järelikult juhtub ka nii, et mõnikord tundide kaupa looduse imesid vaatan.
*Autosõidule eelistan iga kell (okei, vähemasti püüan!) jalgsi kulgemist, jalgratta- ja rongisõitu. Minupoolne panus eestimaalaste üleüldise mootorihulluse jahutamiseks. See, miks Tartust rõve autolinn on kujundatud, ei mahu ka üldse pähe. Eks tulevikus hakatakse praeguste valitsejate vigu siluma (kui see võimalikuks üldse osutub!)
*Pidasin mitu aastat kaustikuid, kuhu kirjutasin üles mälumängufakte ja - küsimusi. Kokku oli neid kaustasid kolm ja küsimusi kuskil 7000 - 8000. Nüüdseks on asi asendunud elektroonilise andmebaasiga - palju mugavam on voldikleepida kui lihtsalt kirjutada...
*Ja kõhu peal magamise armastamist ei maksa ka unustada ;). Minu jaoks oli määrav "Nukitsamehes" Mõhu ja Tölpa magamisstseeni vaatamine. Ei taha ju pärast seda mingit selilimagamist :).

Kommentaare ei ole: