pühapäev, 29. juuli 2007

Britid meeldivad ameeriklastele

Jätkan reisikirja sealt, kus see ootamatult katkes. Koolitus sai läbi ja suurlinnades polnud neti kasutamiseks mahti ja rahast oli ka kahju. Aga kõik on tallele pandud ning ootab jaokaupa edastamist.
Ameerikas olles sattus samale ajale kaks olulist suursündmust: 1) Beckham debüteeris oma uue koduklubi (LA Galaxy) eest ja 2)ilmus Harry Potteri viimane raamat. Näha oli, et Ameerikas said mõlemad sündmused ikka üüratu vastukaja osaliseks. Nagu reisikaaslane Indrek ütles, olla kuskilt kanalilt näidatud Beckhami debüütmängu täies ulatuses koos põhjalike kommentaaride ja analüüsiga. Ise nägin sellest olulisemaid katkeid, kuid jutust jäi mulje, et tegu on spordimaailma absoluutse tippsündmusega. Igas olulisemas ajalehes oli temast pikalt juttu. Columbia City kohalik ajaleht oli koostanud tabeli, kus võrdles Beckhami tulekut biitlite esimese turneega USA-s. Kogu kumu jättis igatahes vägagi tobeda mulje. Beckham messiase rolli minu arvates kuigi hästi välja ei kanna. Aga noh, mis mul eurooplasena selle vastu olla saab, kui meie vana hea soccer Ameerikas kõva reklaami saab.
Harry Potteri maania on ilmselt ülemaailmne, ent Ameerikas oli selle ootus täiesti märgatav. Isegi üks meie koolitusel osalenud kirjandusõpetaja lahkus seetõttu natuke enne lõppu, et jõuda oma sõprade juurde teises osariigis, et siis südaööl Potteri raamatut noolima minna. Igatahes oli Potteri raamat igas korralikus poes olemas. Ja loomulikult veel ajalehekioskites jne. jne. Keskmine kaanehind tundus olevat 20 taala ja rohkem. Tänavatel võis näha inimesi, kes lugesid Potterit või tarisid seda telliskivi kaasas, et seda kuskil sobivas kohas lugeda. Ehkki raamatut oli lademetes ning näha oli, et niipea see letilt otsa ei lõpe, purunesid vist kõik raamatumüügi rekordid. Kinno me Harry Potteri filmi vaatama siiski ei läinud, käisime vaatamas hoopis midagi veidramat, ent lõppkokkuvõttes oli see sajaprotsendiline ameerikalik filmielamus (pigem seal negatiivsemal tiival minu jaoks!). Ent kinoskäigust lähemalt millalgi hiljem.

1 kommentaar:

Silja ütles ...

Oi, teretulemast tagasi!