teisipäev, 6. november 2007

Tervitusi tarkade maailmast

Eelmisel nädalal soetasin endale uue ajakirja Tarkade Klubi. Miks? Teadusringkondades on selle kohta lausa oma kõnekäänd: "Veri on paksem kui vesi." Tegelikult oli sellist ajakirja juba ammu vaja ning seetõttu oli huvi suur, et kuidas ollakse ülesandega hakkama saadud.
Tulemus väga paha polegi. Tuleb arvestada sellega, et tegemist on ikkagi esimese numbriga ning arenguruumi veel küllaga. Huvitavat lugemist on parasjagu - ükski artikkel ei ole selline, mille peaks selle keerukuse tõttu ära põlgama. Olen kuulnud vastukajasid, et kohati kirjutataks just nagu 10-aastastele... Aga teadusega ongi nii, et kui kirjutada täiskasavanutele suunatud juttu, siis ei saaks keegi peale friikide sellest aru. Mälumängurina leidsin küllaldaselt põnevaid fakte, millest tulevikus kenasid küsimusi annaks vorpida. Üle pole pingutatud rubriikidega, mida juba paljudes kohtades niikuinii on - autod, arvutid jms.
Vinguks ka. Kohati on ajakirjas väga imelikke (koha)nimesid. Aerobus = Airbus? Lucerne = Luzern? Vat ei saa täpselt aru.
Ajakirja maht on siiski ka liialt väike. Võiks rohkem lehekülgi olla. Materjali on ju küllaga.
Üks idee-ettepanek ka. Ajakirjas võiks olla eraldi leht rubriigiga "Järgmises numbris". Kui on miskit põnevat tulekul, on kohe eriline tunne oodata.
Boonusena kaasas olnud DVD "Dinosauruste radadel" oli muidugi päris lõbus vaatamine. Ma olen selliste asjade fänn ning seetõttu oli see DVD üks peamisi stiimuleid ajakirja ostmisel üldse. Seda, et tellijatele DVD-sarja näol kena kompu pakkumises, sunnib mõtlema. Peab vist ikka tellijaks hakkama.
Igatahes - nice try, Arko! Natuke tööd ja pingutamist ja see ajakiri saab rokkima. Ega nimelgi midagi häda pole. Nõuab lihtsalt terake harjumist. :)

1 kommentaar:

Arko ütles ...

Tänan, tänan, eks ma siis püüa edaspidi paremini :)

Jah, paar näpukat jäid sisse küll. Luzerni võtan isiklikult omaks - netis ringi käies jäingi millegipärast uskuma, et Luzern vaid saksakeelne variant ja muu maailm kasutab Lucerne'i. Õigest kohast ei taibanud loomulikult järgi vaadata :(