pühapäev, 26. november 2006

Lühidalt 10 B arutlustest

Kui õpetaja annab õpilastele teema ja laseb kirjutada kindlaks tähtajaks arutluse, siis oletatavasti on tunded vastuolulised. "Mis ta jälle tahab?", "Lõplikult hulluks läinud" jne. Aga ega tegemata ei saa ka jätta (no siiski sai, sest mõningate tegelaste arutlusi minu silmad küll näinud ole! On kellelgi ideid, miks?). Siis lähtutakse 2 peamisest põhimõttest: 1)"Kirjutan-midagi-sihukest-mis-õpsile-meeldida-võiks";2) "Sogan-miskit-kiiresti-kokku-ruttu-kaelast-ära".
Siiski ei saa laekunud tööde põhjal öelda, et üldpilt oleks halb olnud. Ei! Ikka vastupidi - esimese korra kohta ikka täiesti korralik. Ei hakka siin kedagi eraldi kiitma-laitma (käsi püsti, kes tahab lugeda laitusi stiilis "Juba sinu vanaisa oli samasugune puupea"!), kuid loetu julgustab kindlalt edasi minema. Humanitaarklassi taust(ikkagi kunstnikud ja luuletajad kokku sattunud!) garanteerib õnneks selle, et nii mõnelgi on kaasasündinud (või ränga tööga välja arendatud) kirjutamisanne. Mõni teine oskab jällegi niisama kenasti sõnu ritta seada. No ja mõned teie hulgast... peavad natuke veel enda kallal tööd tegema.
Filmiarvustus (populaarseim variant "Nimed marmortahvlil") on tõesti selline viimane õlekõrs, millest kinni haarata. Parimad tööd (reeglina!) ei seisnenud ühe filmi sündmuste lahkamises, vaid märksa laiema silmaringi demonstreerimises. Aga pole viga, edaspidi saab ainult paremaks minna!
Langetasin ka otsuse, et sedakorda hindan ainult parimaid töid. Ja need, kes selle 5 said, olid tõesti seda väärt. Respekt! Lisaks võite minu loal ennast avalikult kiita! Aga ainult järgneva ööpäeva jooksul!
Nüüd, kus hullud päevad meie toredas gümnaasiumikallakuga muusika-ja teatrikoolis on mõneks ajaks möödas, võiksid ka kontrolltööde hinded jälle paremuse suunas pöörata!

4 kommentaari:

Capelli ütles ...

Kahju, et teema, millest arutlus kirjutati, kordagi läbi ei jooksnud. Kui ma oleksin nö kogemata juhtunud seda lugema, ei oleks ma mitte millestki aru saanud :)
Aga 10 b on ikkagi väga tore... selline... stiilne, aga kindlasti mitte nii stiilne kui meie vaimukas ajaloo õpetaja.

tore-tore.

Dione ütles ...

Vaimukas, tabav, lõbus. Jätkuks seda kohe pikemaks ajaks ja, et see oleks hästi nakkav. Ma tunnen kohe, et olen pisut nakatunud.

Soovin jätkuvat ergast vaimu ja kirgastumist mälumängu küsimuste väljamõtlemisel!

busykiskja ütles ...

Esimese kommentaari kommentaar: sellist häbematut pugemist näevad minu silmad küll harva. Ja veel päise päeva ajal :-).
Aga tõsiselt: teie klassi ajalooõpetajaks olemine on üks paremaid asju, mis minuga hetkel koolis on juhtunud. Õpetan teid suurima rõõmuga. Olete lihtsalt FANTASTILISED!

busykiskja ütles ...

Teise kommentaari kommentaar: sinu jutu lugemine tekitab kohe sellise erilise sooja tunde. Väga suured tänud, kallis salapärane Dione :)!
Nakatumine võiks olla vastastikune ja nii vist ongi.
Mälumänguküsimustega on aga see kurb lugu, et kuna ma pean neid vorpima nädalast nädalasse hunnikute kaupa, siis on asi muutunud tõeliseks nüriks konveieril tegutsemiseks. Mõnu on selle juures väga vähe alles jäänud. Aga õnneks pole see lõplikult kadunud. Elame veel!