esmaspäev, 4. detsember 2006

10 B kontrolltöödest

Olen mitu tundi 10 B klassi töid parandanud ja õige aeg kokkuvõteteks. Ühelt poolt enam-vähem OK, sest kahesajuga ma seekord teid ei õnnistanud. Teisalt on hinges rahulolematus, kuna väga heade tööde sektoris laiutab tühjus. Nothing! Korralikke töid oli küll, aga mitte väga häid. Praegu vaevan pead, et milles siis probleem. Peeglisse juba vaatasin, see võib probleemne koht olla, aga hästi ei usu.
Mulle tundub endiselt, et teie puhul eksisteerib mingi X-faktor, mis segab osasid keskendumast ja tööks õppimast. Vabalt võib olla ka nõnda, et tulete tööd tegema lootusega, et ehk seekord on maru lihtne. No ja kohale jõudes selgub, et ei ole ikkagi see kord. Või on ikka viga töödes? Vaatasin veel kord peeglisse, kõik tundub endiselt korras olevat. Eks järgmine kord, kui teemaks Rooma, proovin natuke teistmoodi tööd (mind teades ei tasu nende sõnade siirusesse liigselt uskuda:) ).
Nüüd natuke silma kriipima jäänud asjadest. 1. Kunstiküsimused olid reeglina vastatud päris kenasti, ainult kiputi eksima Parthenoniga (see ei ole veinisäilitusnõu!). See on Athenale püstitatud tempel Athenas, mitte vastupidi. 2. Nende tuntud kreeklasetega ja nende tegudega on nii, et.... Oeh! Jätaks selle vahele, eks ;)? 3. Platoni ja Aristotelesega oli sedaviisi, et nii mõnegi jaoks on nad ühed vanaaja habemikud puha ja seetõttu suva. Teised proovisid vägisi ühe tegusid ja vaateid teisele külge pookida. Mida küll need habemikud selle peale ütleks? 4. Hippokrates jäi kenasti meelde, aga Herodotosega oli pisemaid probleeme (aga kes see neid ajaloolasi ikka väga armastanud on?). 5. Erinevused-sarnasused Kreeka ja tänapäeva teatri vahel leidsite kenasti üles, ent teatris võiks alati rohkem käia. 6. Keha treenimise olulisus ja olümpiamängud - olümpiamängud ja Olümpose mäel? Kas mina olen seda rääkinud? Peeglike, peeglike seina peal...7. Minu salakaval plaan oli selline, et ma tassinuks atlased kohale ja premeerinuks seda õpilast lisapunktidega, kes küsinuks atlase kasutamise lubatavuse kohta. Olete targad ja tulite ilma komejandita ise selle peale. Seetõttu enamik sai teenitult suht palju punkte. 8. Museion. Polegi nagu midagi öelda...Eks ta ole. 9. Aleksandrit suurem osa kurjaks geeniuseks ei pidanud, pigem oli ta teie arvates muidu (võimu)hull vennike, siiski piisavalt andekas sealjuures.
Hetkel muid mõtteid pole, järgmise korrani! Mõelge alati positiivselt, endiselt saab minna ainult paremuse suunas (kui just jõuluhullus raske haamriga pähe ei lajata!) ja tunneli lõpus paistab lootusrikas valgus (kui seda kokkuhoiu eesmärgil vahepeal välja ei lülitata!).
Tagasiside väga oodatud! Kui on miskeid mõtteid ja probleeme, mida võiks jagada, siis ärge hoidke enda teada, vaid kommenteerige julgelt!

1 kommentaar:

Miku ütles ...

nende kntrolltöödega on nii, et lauljad, kes ei olnud võimelised käima paaris tunnis, jäid teistest maha ning kuna te kirjutate alati tahvlile ja nõnna huvitavalt:D..et kohe lust kuulata ja tahtmine üles kirjutada asju. Nutune on asi siis, kui vihikust midagi lugeda ei ole. olgu see siis museion või Parthenon. Aga eks järgmine kord oleme targemad, ja järgmised kontrolltööd peaksid tulema ka paremate tulemustega, kuna laulud on laulud ja võidud käes;) nii et..ootame huviga:D

Mihkel Sildnik