reede, 2. veebruar 2007

Valimised koju kätte

Kuni eilseni olin veendunud, et selleaastased valimised paistavad silma erakordselt loiu iseloomuga. Nojah... Võib ju vastu vaielda, et mis need lõputult "Tehtud!" korrutavad telereklaamid ja tänavail laiutanud hiigelpostrid siis olid? No muidugi olid (muide Diana Klasi plakat Kauburi juures, mille põsele joonistatud Taaveti täht, oli päris armas), aga nagu ei häirinud eriti. Pole postkastki veel valimisreklaamist ummistunud. Mingi reformarite ketas muidugi oli, aga see kadus kiiresti vanapaberisse.
Eile hommikul Tartu rongijaama jõudes nägin perroonil seismas kolme kahtlast tüüpi. Aga ei läinudki löömaks nagu hetkeks kartsin. Noored mehed hoopis naeratasid sõbralikult ja surusid pihku mingi brosüüri. Lisaks sooviti kena rongireisi. Rongis bukletti lähemalt kaedes selgus, et tegemist on reformar Silver Meikari valimisreklaamiga, kes lubab seninägematut uut kvaliteeti ja uusi ronge Eesti raudteele ("Valid Meikari, saad sellised rongid!). Miskipärast on Meikar väga pika perspektiivi mees, sest kaugeim tähtaeg on tal seal 2022. Aga see on juba sellest samast kategooriast, et 15 aastaga 5 rikkama riigi hulka. Ja kus siis rongidki kehvemad olla saavad.
Üllatav oli kogu triangli juures see, et sihukest asja pole lihtsalt varem näinud, kus juba varahommikul unesegaseid rongisõitjaid õnneks võetakse. Muidugi meenub seik aastate tagant, kus rongis vantsis ringi Arne Otteri päikest varjutav kuju ja igale reisijale suruti pihku Rahvaliidu lendleht mantraga: "Meie oleme rongiliikluse kaotamise vastu". See oli mäletatavasti aeg, kui rongiliine kõvasti kinni pandi.

Järgmine etapp oleks kindlasti valimisreklaami jaotamine baarides ("Meie ei toeta suitsetamiskeeldu"), bordellides ("Oleme prostitutsiooni legaliseerimise poolt"), koolides ("Hoiame õpetajate palga tõusu kontrolli all") jne. Ja ärge öelge nüüd, et pole õige sihtgrupp.

Päeva dokument: täites üht ingliskeelset ankeeti tabasin ennast huvitava probleemi ees. Nimelt mida kirjutada lahtrisse "date". Tõenäoliselt tulnuks sinna kirjutada sünniaeg (mina nii tegingi, aga samas võinuks ju kirjutada ka kuupäeva või hoopis selle, kellega kohtingutel käin... No kirjutasin sinna ikkagi oma sünniaja lootuses, et vinguma ei hakata. Siiamaani pole vingutud. Vist läks õnneks...

Kommentaare ei ole: